Jadłospis
Data | Śniadanie I 09:00 | Obiad 11:30 | Podwieczorek 13:30 |
|---|---|---|---|
Poniedziałek 20.10.2025r | Paluch z masłem, twarożek na słono ze szczypiorkiem i rzodkiewką, czekolada na mleku, pomarańcza. Alergeny: gluten, mleko. | Manna na rosole z warzywami. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem. | Chleb razowy z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony, napój z mięty, żurawina suszona. Alergeny: gluten, mleko, ryba. |
Wtorek 21.10.2025r | Chleb marchewkowy z masłem, pieczeń z mięsa mieszanego, ogórek zielony, papryka, herbata z cytryną, jabłko.
Alergeny: gluten, mleko. | Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami. Filet z kurczaka duszony w ziołach z suszonymi pomidorami, makaron penne. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko. | Bułka maślana z masłem, jogurt z owocami leśnymi, dziki sok "Dyniogłowy" (jabłko, dynia, marchew, cytryna)
Alergeny: gluten, mleko. |
Środa 22.10.2025r | Płatki ryżowe na mleku, angielka z masłem, dżem z borówki amerykańskiej, herbata owocowa, marchewka do pochrupania.
| Barszcz czerwony z makaronem. Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem. Surówka selerowo - porowa. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, ryba, gorczyca. | Chleb mazurski z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, herbata z cytryną, chipsy jabłkowe.
Alergeny: gluten, mleko. |
Czwartek 23.10.2025r | Bułka grahamka z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa na mleku, gruszka.
Alergeny: gluten, jajko, mleko, gorczyca. | Zupa neapolitańska z makaronem. Bitka wieprzowa, ziemniaki z koperkiem. Ogórek kiszony. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko. | Kisiel truskawkowy z jogurtem, ciasto maślane, mus warzywno - owocowy .
Alergeny: gluten, mleko. |
Piątek 24.10.2025r | Bułka kajzerka z masłem, serek żółty, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, banan. Alergeny: gluten, mleko. | Zupa grochowa na wędzonce
| Chleb wiejski z masłem, szynka gotowana, sałatka jarzynowa,
Alergeny: gluten, mleko. |
