Jadłospis
Data | Śniadanie I 09:00 | Obiad 11:30 | Podwieczorek 13:30 |
---|---|---|---|
Poniedziałek 15.09.25r. | Bułka szpinakowa z masłem, serek żółty w plastrach, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, śliwka. Alergeny: gluten, mleko. | Zupa koperkowa z zacierkami. Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko. | Warkocz maślany z makiem, czekolada na mleku, sok jabłko, marchewka. Alergeny: gluten, mleko, ryba, gorczyca, jajko. |
Wtorek 16.09.25r. | Bułka grahamka
Alergeny: gluten, mleko, jajko, gorczyca. | Zupa ogórkowa z ziemniakami. makaron z serem w polewie jogurtowej z cukrem i cynamonem. Ananas, kiwi. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko. | Chleb z masłem, parówki z szynki na gorąco, ogórek zielony, ketchup, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko. |
Środa 17.09.25r | Lane kluski na mleku, | Ryżanka z warzywami. | Chleb słonecznikowy z masłem, Alergeny: gluten, mleko. |
Czwartek 18.09.25r | Chleb tygrysi z masłem, | Zupa marchewkowa z ziemniakami. Alergeny: gluten, seler, mleko. | Bułka kajzerka z masłem, Alergeny: gluten, mleko.
|
Piątek 19.09.25r | Angielka z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao na mleku, gruszka. Alergeny: gluten, mleko. | Barszcz czerwony z makaronem. | Chleb mazurski z masłem, |