Jadłospis
JADŁOSPIS
od dnia 20.01.2025 r. do 24.01.2025 r.
Data | Śniadanie I 08:30 | Obiad11:30 | Podwieczorek 14:00 |
Poniedziałek 20.01.25r. | Bułka szpinakowa z masłem, pasztet z mięsa mieszanego, rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną, gruszka. Alergeny: gluten, mleko.
| Zupa neapolitańska z groszkiem ptysiowym. Gulasz wieprzowy, ziemniaki z koperkiem. Ogórek kiszony. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko. | Budyń śmietankowy na mleku, wafelek ryżowy, sok jabłko- marchewka. Alergeny: gluten, mleko. |
Wtorek 21.01.25r.
| Bułka kajzerka z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, jabłko. Alergeny: gluten, mleko, jajko.
| Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami. Makaron z serem w polewie jogurtowej z cukrem i cynamonem. Brzoskwinia. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko. | Zapiekanki z wędliną (kiełbasa szynkowa) i serem, ketchup, marchewka do pochrupania, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko. |
Środa 22.01.25r. | Chałka z masłem, twarożek na słodko, kakao na mleku, mandarynka. Alergeny: gluten, mleko.
| Zupa pomidorowa z ryżem. Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki z koperkiem. Brokuł z bułeczką. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko. | Chleb wiejski z masłem, pasta z wędliny, ogórek zielony, papryka konserwowa, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko.
|
Czwartek 23.01.25r. | Chleb tygrysi z masłem, serek żółty podwędzany, szynka świąteczna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, banan. Alergeny: gluten, mleko.
| Zupa wiosenna z ziemniakami. Pulpety w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, gorczyca. | Deser dwuwarstwowy śmietankowo-waniliowy, baton musli, dziki sok „ Pigwówka” (jabłko, marchew, kurkuma, pigwa). Alergeny: gluten, mleko. |
Piątek 24.01.25r. | Lane kluski na mleku, angielka z masłem, krem pistacjowy, herbata owocowa, marchewka do pochrupania. Alergeny: gluten, mleko, jajko, orzechy. | Zupa pieczarkowa z makaronem. Ryba panierowana smażona, ziemniaki z koperkiem. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, ryba. | Chleb mazurski z masłem, polędwica sopocka, sałata, bawarka na mleku, jabłka suszone. Alergeny: gluten, mleko. |