Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Data

Śniadanie I

08:00

Obiad

11:30

Podwieczorek

14:00

 

Poniedziałek

17.02.25r.

Bułka grahamka z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka, kawa na mleku, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, jajko, gorczyca.

Zupa neapolitańska z groszkiem ptysiowym. Stek z cebulką, ziemniaki z koperkiem. Surówka z białej kapusty. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko.

Budyń na mleku waniliowy, chrupki kukurydziane, sok jabłko-pomarańcza. niepasteryzowany.

Alergeny: gluten, mleko.

Wtorek

18.02.25r.

 

Manna na mleku, paluch maślany z masłem, krem kokosowo-migdałowy, herbata owocowa, mandarynka.

Alergeny: gluten, mleko, orzech.

Zupa ogórkowa z ziemniakami. Filet z kurczaka w ziołach z suszonymi pomidorami, makaron. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Chleb mazurski z masłem, pasztet domowy z mięsa mieszanego, rzodkiewka, papryka, bawarka na mleku.  

Alergeny: gluten, mleko.

Środa

19.02.25r.

Angielka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kakao na mleku, gruszka.

Alergeny: gluten, mleko.

Ryżanka z warzywami. Ryba panierowana smażona, ziemniaki z koperkiem. Surówka selerowo-porowa. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, ryba, jajko, gorczyca.

Zapiekanki z wędliną (kiełbasa szynkowa) i serem żółtym, ketchup, herbata z cytryną, marchewka do pochrupania.

Alergeny: gluten, mleko.

Czwartek

20.02.25r.

 

Wielozbożowe płatki śniadaniowe z mlekiem, angielka z masłem, dżem agrestowy, herbata owocowa, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko.

Zupa wiosenna z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna. Buraczki zasmażane. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Bułka chłopska z masłem, serek topiony w plastrach, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną. 

Alergeny: gluten, mleko.

 

Piątek

21.02.25r.

 

Bułka szpinakowa z masłem, szynka konserwowa, papryka, sałata, bawarka na mleku, mix owoców (jabłko, mandarynka, gruszka).

Alergeny: gluten, mleko.

 

Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami. Naleśniki z serem w polewie z musem truskawkowym. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

Chleb domowy z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony, napój z mięty, żurawina suszona.

Alergeny: gluten, mleko, ryba.

Data

Śniadanie I

08:00

Obiad

11:30

Podwieczorek

14:00

Poniedziałek

10.02.25 r.

Bułka poznańska z masłem, pasztet drobiowy, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa na mleku, gruszka.

Alergeny: gluten, mleko.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Spaghetti z mięsem, warzywami, w sosie pomidorowym. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Chleb razowy z masłem, sałatka z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem kiszonym, szczypiorek, napój z mięty.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, gorczyca.

Wtorek

11.02.25 r.

Chleb marchewkowy z masłem, kurczak złocisty, sałata, herbata z cytryną, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko.

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami. Kluski Cepeliny z mięsem. Kapusta zasmażana. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

Chałka z masłem, twarożek z miodem, czekolada na mleku, sok marchewka jabłko.

Alergeny: gluten, mleko.

Środa

12.02.25 r.

Bułka chłopska z masłem, jajko, rzodkiewka, szczypiorek, kakao na mleku, melon.

Alergeny: gluten, mleko, jajko.

Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami. Pampuchy w polewie jogurtowej z musem malinowo-truskawkowym. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

Chleb dyniowy z masłem, szynka gotowana, papryka, herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, mleko.

Czwartek

13.02.25 r.

Bułka kajzerka z masłem, serek żółty, kiełbasa lisowska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, pomarańcza.

Alergeny: gluten, mleko.

Zupa pieczarkowa z makaronem. Kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem. Surówka z ogórka kiszonego z jabłkiem. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, ryba.

Serek Bakuś do kieszonki truskawkowy, bułka drożdżowa z kruszonką, sok mix owocowy.

Alergeny: gluten, mleko, jajko.

Piątek

14.02.25 r.

Płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, powidła śliwkowe, herbata owocowa, marchewka do pochrupania.

Alergeny: gluten, mleko.

Zupa pomidorowa z ryżem. Udka z kurczaka duszone, ziemniaki z koperkiem. Fasolka z bułeczką. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Chleb mazurski z masłem, polędwica z beczki, papryka, herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, mleko.