Jadłospis
Data | Śniadanie I 09:00 | Obiad 11:30 | Podwieczorek 13:30 |
---|---|---|---|
Poniedziałek 25.08.25r. | Płatki owsiane na mleku, angielka z masłem, konfitura wiśniowa, herbata owocowa, marchewka do pochrupania. Alergeny: gluten, mleko. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, mleko, seler. | Chleb razowy z masłem, makrela w pomidorach, szczypiorek, rzodkiewka, napój z mięty. Alergeny: gluten, mleko, ryba. |
Wtorek 26.08.25r. | Chleb marchewkowy z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, rzodkiewka, szklanka mleka, jabłko. Alergeny: gluten, mleko, jajko, gorczyca. | Rosół z makaronem. Stek z cebulą, ziemniaki z koperkiem. Sałatka z buraczka czerwonego. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko. | Chałka z masłem, twarożek na słodko, czekolada na mleku. Alergeny: gluten, mleko. |
Środa 27.08.25r. | Bułka poznańska z masłem, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, kawa na mleku, gruszka. Alergeny: gluten, mleko. | Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce z ziemniakami. Pampuchy w polewie jogurtowej z musem truskawkowym. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko. | Zapiekanki z wędliną (kiełbasa szynkowa) i serkiem żółtym, ketchup, herbata z cytryną, marchewka do pochrupania. Alergeny: gluten, mleko. |
Czwartek 28.08.25r. | Lane kluski na mleku, angielka z masłem, miód, herbata owocowa, śliwka. Alergeny: gluten, mleko, jajko. | Barszcz czerwony z ziemniakami. Filet z kurczaka w gyrosie, ryż. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, seler, mleko. | Chleb lniany z masłem, szynka domowa, papryka, bawarka na mleku. Alergeny: gluten, mleko.
|
Piątek 29.08.25r. | Bułka kajzerka z masłem, serek żółty, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa, jabłko. Alergeny: gluten, mleko. | Zupa koperkowa z zacierkami. Kotlet z ryby, ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot owocowy. Alergeny: gluten, mleko, seler, jajko, ryba, gorczyca. | Chleb mazurski z masłem, kurczak złocisty, sałata, bawarka na mleku. Alergeny: gluten, mleko. |