Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS

od dnia 20.01.2025 r. do 24.01.2025 r.

Data

Śniadanie I

08:30

Obiad

11:30

Podwieczorek

14:00

 

Poniedziałek

20.01.25r.

Bułka szpinakowa z masłem,  pasztet z mięsa mieszanego, rzodkiewka, papryka, herbata z cytryną, gruszka.

Alergeny: gluten, mleko.

 

Zupa neapolitańska z groszkiem ptysiowym. Gulasz wieprzowy, ziemniaki z koperkiem. Ogórek kiszony. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

Budyń śmietankowy na mleku, wafelek ryżowy, sok jabłko- marchewka.

Alergeny: gluten, mleko.

Wtorek

21.01.25r.

 

Bułka kajzerka z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, jajko.

 

Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami. Makaron z serem w polewie jogurtowej z cukrem i cynamonem. Brzoskwinia. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko.

Zapiekanki z wędliną (kiełbasa szynkowa) i serem, ketchup, marchewka do pochrupania, herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, mleko.

Środa

22.01.25r.

Chałka z masłem, twarożek na słodko, kakao na mleku, mandarynka.

Alergeny: gluten, mleko.

 

Zupa pomidorowa z ryżem. Filet z kurczaka po parysku, ziemniaki z koperkiem. Brokuł z bułeczką. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko.

Chleb wiejski z masłem, pasta z wędliny, ogórek zielony, papryka konserwowa, herbata z cytryną.  

Alergeny: gluten, mleko.

 

Czwartek

23.01.25r.

Chleb tygrysi z masłem, serek żółty podwędzany, szynka świąteczna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, banan.

Alergeny: gluten, mleko.

 

Zupa wiosenna z ziemniakami. Pulpety w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, gorczyca.

Deser dwuwarstwowy śmietankowo-waniliowy, baton musli, dziki sok „ Pigwówka” (jabłko, marchew, kurkuma, pigwa).

Alergeny: gluten, mleko.

Piątek

24.01.25r.

Lane kluski na mleku, angielka z masłem, krem pistacjowy, herbata owocowa, marchewka do pochrupania.

Alergeny: gluten, mleko, jajko, orzechy.

Zupa pieczarkowa z makaronem. Ryba panierowana smażona, ziemniaki z koperkiem. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, ryba.

Chleb mazurski z masłem, polędwica sopocka, sałata, bawarka na mleku, jabłka suszone.

Alergeny: gluten, mleko.